Snelle levering meubels en materialen
Meubels gratis geleverd
3 jaar garantie
Nederlands fabricaat
Grote voorraden, scherpe prijzen
Tafel Maak je Meubel
Tafels

De hoogte van jouw eettafel is met name belangrijk voor de ergonomie; je wilt comfortabel zitten en geen irritaties krijgen omdat je net te hoog of te laag zit. De ideale hoogte bepalen is daarom erg belangrijk, maar niet altijd even eenvoudig. Er zijn enkele variabelen die de juiste zithoogte bepalen:

Ten eerste is dat de lengte van diegene die aan tafel moeten plaatsnemen. Ten tweede de zithoogte van de stoelen en of de stoel wel/of geen armleuning heeft.

Indien je eetkamerstoelen wel een armleuning hebben is het misschien wenselijk dat zij onder de eettafel geschoven kunnen worden.

De zithoogte van de stoel is ook bepalend voor het comfort. Bij een lagere zithoogte van ca. 40-41 cm kies dan voor een lagere tafel. Bij een hoger dan gemiddeld van ca. 44-45 cm kies dan voor een hogere tafel. De combinatie van stoel en tafel is bepalend voor je zithouding.

Tip: meet je huidige tafelhoogte op. Je weet immers of je nu comfortabel zit!

75-76 cm - gemiddelde tafelhoogte. 73-74 cm - als je iets kleiner bent. 77 cm - als je relatief iets langer bent.

Tafel Maak je Meubel
Bijzettafels
Bijzet- en salontafels

Vaak worden bijzettafel en salontafel als 1 en hetzelfde gezien. Toch zit hier wel een verschil. Een salontafel is bedoelt als tafel, te plaatsen in een zithoek. Een bijzettafel is een toevoeging in jouw interieur op elk mogelijke plek.

Hoogte salontafel

Algemeen geldt dat de salontafel niet hoger dan de bank komt om te vermijden dat de zithoek te druk wordt. Maar te laag is ook niet wenselijk, zodat je niet steeds hoeft te bukken om iets van de tafel te pakken. De meest geschikte hoogte volgens velen is 34 cm.

Hoogte bijzettafel

Een bijzettafel is een leuke en vaak ook praktische toevoeging op een plek in jouw interieur. Bijzettafels zijn doorgaans hoger als een gewone salontafel. Meestal zit de hoogte tussen de 40 en 45 cm.

Kasten
Kasten

Een kast op maat is ideaal voor iedereen. Of je hem nu wilt voor in de woonkamer, gang, hal of slaapkamer. We maken hem precies zoals je wenst voor in elke nis, hoek en ruimte. En onder elke hoogte plafond.

Om voor jezelf te bepalen welke maten je jouw kast gaat geven is het vooral belangrijk om te bepalen waar en waarvoor je jouw kast gaat gebruiken. In principe ben je vrij om elk gewenste lengte, breedte en hoogte te hanteren.

We kunnen je de volgende tips meegeven:

- Bepaal het doel van jouw kast.

- Wat wil je in jouw kast plaatsen?

- Wat moet erin passen?

- Hoe groot is de ruimte waarin de kast wordt geplaatst?

- Welke verhouding moet jouw kast hebben ten opzichte van de overige meubels in de ruimte?

Garderobes en kapstokken
Garderobes en kapstokken

Het meest belangrijke bij een kapstok/garderobe is de hoogte van waar de kleding opgehangen wordt. Meest ideale hoogte van de stang voor de hangers of haken om de jas op te hangen is op 170 tot 175 cm. In onze ontwerpen houden wij altijd hier rekening mee.

Daarnaast is de afstand tussen de op te hangen jassen een belangrijk gegeven om rekening mee te houden. Jassen hangen mooi om de 7 tot 10 cm. Dus aan een kapstok van 100 cm lang kun je 10 - 14 jassen ophangen.

Ten slotte is het wenselijk rekening te houden met de diepte (breedte) van de kapstok. Heb je een kapstok met kapstokhaken dan heb je minder diepte nodig als dat je een kapstok kiest waar kledinghangers aan gehangen worden. Bij een kapstok met kapstokhaken is een minimale diepte van 10 cm al mogelijk. Het gebruik van kledinghangers (45 cm lang) vraagt om een minimale afstand van stang tot muur van 25 cm.

Garderobes en kapstokken
TV - audio meubels
TV- audio meubels

Een tv meubel wordt in basis gebruikt om jouw tv en audio apparatuur op te plaatsen. Iets waar je dus als eerste rekening mee moet houden bij het bepalen van de juiste maten. Een vuistregel die je kunt hanteren is dat het tv meubel 1,5 maal zo groot (lang) moet zijn als de televisie. En kijk goed wat de maten zijn van jouw overige apparatuur.

Nu hebben we het als eerst gehad over de tv en apparatuur. Maar tegenwoordig is het tv meubel ook een showmeubel die heel bepalend kan zijn voor de sfeer in de woonruimte. Een pronkstuk waar je elke dag naar kijkt. Neem dus voldoende ruimte in acht voor eventueel op het meubel te plaatsen accessoires.

De hoogte en breedte(diepte) van jouw tv meubel is ook niet onbelangrijk. Voor de breedte wordt meestal gekozen tussen de 35 en 45 cm. En voor de hoogte rond de 45 cm.

TV - audio meubels
Keukentrolleys
Keukentrolleys

Een keukentrolley is een mooie en handige toevoeging in jouw keuken. Ideaal om extra werk en afzetruimte mee te creëren. De meeste keukentrolleys zijn dan ook een verlengde van jouw keukenblad.

Kies voor de hoogte van jouw keukentrolley dezelfde hoogte als van jouw keukenblad. Uiteraard als dit de ideale werkhoogte is. Meestal ligt de hoogte tussen de 85 en 95 cm.

Voor de breedte (diepte) wordt meestal gekozen tussen de 45 en 60 cm en lengte rond de 100 cm. Maar voor zowel de lengte als breedte ben je eigenlijk vrij om te kiezen. De ruimte die je beschikbaar hebt waar de keukentrolley in wordt geplaatst zal veelal bepalend zijn.

Keukentrolleys
Banken
Banken

Elk type bank of stoel heeft zo zijn eigen ergonomisch meest ideale maatvoering. Dit wordt bepaald door het doel van het meubel. Is het een stoel om achter een bureau mee te werken, een bank aan een tafel. of een relax bank voor in je tuin. Elk heeft zo zijn eigen eigenschappen.

Bij Maak je Meubel kun je heel goed terecht voor een stijlvolle en comfortabele bank voor buiten.

(Lounge-) bank

Het belangrijkste voor het beste zitcomfort bij een loungebank is de zithoogte en schuinte van de rugleuning. De ideale zithoogte zit tussen de 43 en 45 cm (incl. zitkussens). De rugleuning heeft een hoek van 110° bij ons. Het beste relax zitcomfort.

De breedte (diepte) van het zitvlak is bij een (lounge-) bank meestal 55 cm. Zit kussens worden ook meestal op die breedtemaat gemaakt. De lengte van het zitgedeelte is variabel te kiezen.

Banken
Bureaus
Bureaus

Een bureau is misschien wel het belangrijkste meubelstuk waar ergonomische maatvoering belangrijk is. Je zit toch al gauw de helft van je dag aan het bureau te werken. En dan moet je natuurlijk zo goed en comfortabel mogelijk zitten.

Lichaamslengte wordt als stelregel gehanteerd voor het bepalen van het tafelblad hoogte. Dit levert het volgende overzicht op:

Lengte - Bureau hoogte
150 cm - 62 cm
155 cm - 64 cm
160 cm - 66 cm
165 cm - 68 cm
170 cm - 70 cm
175 cm - 72 cm
180 cm - 74 cm
185 cm - 76 cm
190 cm - 78 cm
195 cm - 80 cm
200 cm - 82 cm
Enzovoort.
Bureaus